2009 – 24. ročník

Termín: 13. až 15. listopadu 2009

Cíl: jsme měli v ubytovně TJ Sokol Dobřív. Bydleli jsme společně s lesními dělníky, na oběd a večeři chodili do restaurace přes obec. A večer jsme ztrávili na úžasném countrybále.

Účast: 32 osob

Případně si můžete stáhnout všechny fotografie ve video prezentaci

2009

 

Podrobný přehled tras

Již jsou vypracovány trasy, které jsou jako každý rok velmi odlišné zejména svoji délkou.Náročností si jsou všechny podobné jako vejce vejci, či-li žádná není procházkou po růžovém paloučku…A jaké jsou tedy letos?
Řazeno dle délky trasy:
Radostná 5 km
Trasa je určena těm, kteří se chtějí jen trochu projít ze společenských důvodů. Je vedena po silnici, lesem a podél řeky. Na cestě je plicní sanatorium a tak ji mohou jít i astmatici. Na cestě nejsou žádná velká převýšení. Pojmenování dostala podle místního názvu.
Hůrecká 10km
Trasa je vedena po značených pěších turistických trasách KČT. Vede městem podél říčky po asfaltové silnici. Po krátkém stoupání pak půjdete lesem po široké cestě. Před cílem prochází lesem po pěšině a pak klesá po louce do cíle. Je vedena po pěších turistických trasách. Trasa je vhodná pro občasné turisty, protože není náročná v terénu. Trasa je pojmenovaná podle cesty.
Žďárská 13km
Trasa je vedena po značených turistických trasách polními a lesními cestami, místy jen lesem. Budete muset překonat velké převýšení (cca 200 m). V jednom úseku vede po okraji skály s velkým srázem. Trasa je proto určena jen zdatnějším turistům s dobrým vybavením. V případě nepříznivého počasí je vhodné jít její II. alternativu, která se vyhne převýšení a skalním útvarům.
Borecká 16km
je vedena po značených trasách polními a lesními cestami, místy jen lesem. Budete muset překonat velké převýšení (cca 200 m). V jednom úseku vede po okraji skály s velkým srázem. Trasa je proto určena jen zdatnějším turistům s dobrým vybavením. V případě nepříznivého počasí je nevhodná. Trasa je pro svoji délku obtížnější než trasa Žďárská.
Holubí 16km
Trasa je vedena po značených turistických trasách převážně polními a lesními cestami. Žádné velké převýšení vás nečeká, ani jiná záludnost v terénu. Vede přes malé městečko se zámečkem. Trasa je vhodná pro ty, kteří chtějí jít delší trasu a nemají rádi převýšení. Pojmenování dostala podle rekreačního objektu u rybníka.
Trhlá ohrada 24km
Trasa je vedena po značených turistických trasách nejdříve městem a pak převážně lesními cestami. První polovina je vedena téměř po rovině. V druhé polovině budete muset překonat velké převýšení (cca 200 m). Trasu lze zkrátit na 13,5 km využitím autobusového spoje. Trasa není z hlediska povrchu náročná.a samozřejmě
Cyklistická do max 99kmCyklo trasa je určena všem těm, kteří chtějí protáhnout své údy jiným způsobem než chůzí či plížením se z restauračních zařízení. V tomto okamžiku již tradiční trasa bude vedena především po asfaltu a pevných lesních či polních cestách. Lze tuto trasu pro všechny paviány cyklisty považovat za důstojné zakončení letošní cyklosezony. Součástí tohoto popisu je i následující apel:,,Je Vás několik co jste se zúčastnili prvního cyklo Paviána. Jste tedy průkopníky této trasy pro odvážné, vydejte se tedy s kolem i letos. Dále jsou zde sympatizanti s podobnými sklony k adrenalinovým cyklo sportům, kteří v minulých letech o této trase uvažovali, tak tedy i vy seberte odvahu a vyražte s námi“.Po zkušenostech z minulých let, bude trasa přizpůsobena počasí a přáním všech zúčastněných. Navíc se letos poprvé nabízí i nadstandardní služba a to, přeprava kola do i z místa konání Paviána z Prahy a do Prahy (kapacita nákladového prostoru je veliká).

 

Napsat komentář