2010 – 25. ročník

Termín: 12. až 14. listopadu 2010

Cíl: jsme měli v pohodovém hotýlku Diana v Novém Jáchymově na Berounsku

Účast: 37 osob

Popis tras:

trasyZde je stručný, ale jistě pro vaše rozhodování postačující, popis tras na letošního paviána. Při rozhodování vemte v úvahu všechny faktory, jenž by mohly ovlivnit váš výkon. Ačkoliv jste již zkušení pochodníci, neuškodí si některé, alespoň ty nejdůležitější, připomenout.

Věk – není nám už 18 a organismus již není tak výkonný a odolný proti zátěži, zvláště za tak nepříznivých a extrémních podmínek, jako budou na nočním pochodu.

Fyzická trénovanost – chodíte alespoň dvakrát týdně na pěší pochod delší 15km a k tomu aspoň jednou týdně do posilovny a na kompanzační cvičení? Pokud ano, nemusíte si s fyzickou připraveností příliš lámat hlavu. Není-li však tomu tak, pak ruku na srdce a opatrně!

Psychická odolnost – zde je to stejné jako u fyzické připravenosti. Máte-li vzteklého šéfa, hyperaktivní děti či vnoučata, manžela alkoholika nebo ženu top manažerku, jste na obdobnou zátěž připraveni.

Výstroj a výzbroj – podívejte se podrobně (s brýlemi) na stav v jakém máte boty, spacák, krosnu, mačky, baterku, lovecký nůž, celtu, vývrtku, lžíci, ešus, zápalky a průkaz pojištěnce! Pravděpodobně již není nejnovější a přiznejme si, kdy jsme měli naposledy taseno?

Počasí – Připravte se na to nehorší co může nastat, to je teploty těsně nad nulou, déšť, případně déšť se sněhem. Zataženo po celou noc, louže, mokřiny,zamlžené či zasněžené brýle…

Pozorně si popis tras pročtěte a poté zodpovědně zvažte, kterou trasu vybrat! A zde jou:

1.    Červený Kříž I – 6km: 
Trasa je určena těm, kteří se chtějí jen trochu projít ze společenských důvodů. Je převážně vedena po lesní cestě a necelé 2 km po silnici. Musíte překonat výškový rozdíl cca 190 m. Trasa dostala název  podle přírodní rezervace, kterou prochází.

2.    Červený Kříž II – 6,5km: 
Trasa je určena těm, kteří se chtějí jen trochu projít ze společenských důvodů. Je převážně vedena po lesní cestě a necelé 2 km po silnici. Musíte překonat výškový rozdíl cca 190 m. Trasa dostala název  podle přírodní rezervace, kterou prochází a je alternativou trasy I.

3.    Couravá – 6,5km: 
Trasa je určena těm, kteří se chtějí jen trochu projít ze společenských důvodů. Je vedena částečně po silnici a lesními cestami. Na začátku budete míjet zámek a budete procházet zástavbou. Téměř celou dobu budete stoupat. Musíte překonat stejný výškový rozdíl jako předešlé trasy.

4.    Čerchovská – 11km: 
Trasa je vedena po značených pěších turistických trasách KČT. Vede přes zámek, hlubokým lesem, chatovou osadou. Povrch tvoří zpevněné cesty a jen malá část vede po silnici. Profil trasy je sice členitější, ale dá se bez problémů zvládnout.

5.    Habrová – 13km: 
Trasa je vedena po značených trasách KČT polními a lesními cestami, podél potoka se stoupáním a částečně po silnici. Budete procházet rodištěm známého českého buditele. Musíte překonávat horu s železnými doly, abyste se dostali do cíle letošního výročního nočního pochodu Za zrzavým paviánem. 

6.    Honzíkova cesta – 16km: 
Trasa je vedena po značených turistických trasách KČT nejprve městem, lesem, po silnicích a polních cestách kolem rozhledny, kříže s ukřižovaným, kolem rodného domku českého buditele a přes horu, kde bývaly doly.  Budete muset překonat větší výškové převýšení.  Musíte si muset pozorně hlídat značení na trase, abyste nezbloudili. O cestě jste již mohli hodně slyšet z vyprávění nezapomenutelných vzpomínek! 

7.    Týl – 0km: 
Týlová skupina slouží k zabezpečení a podpoře všech pochodníků a atrakcí po cestě. Pokud se nemůžeš zúčastnit aktivně, pak budeš vítán či vítána v podpůrném týmu.

Napsat komentář