2012 – 27. ročník

Ubytování a stravu jsme měli v příjemném penzionu Eška v Jincích. Zajímavá byla i exkurze v rodinném pivovaru  Vilém.
Všichni došli v pořádku do cíle.
Jako první zaslal fotky Petr T,. tak se  těším na další. 
A album fotografií od Michala Ž. Do alba doplněno 164 fotek od Denisy, díky za ně!

Trasy:

Všechny trasy jsou vedeny po značených pěších turistických trasách KČT kromě tras Eška a Klínkové. Do výchozího místa tras se dostanete vlakem. 

Kategorie: Společenská
1. Trasa: Eška – délka 3,5 km
Nejkratší trasa má název podle restaurace, kolem které vede. Část je vedena po značených pěších turistických trasách a zbytek po silnici. Terén celé trasy je pevný – asfalt a trasa vede městečkem. Trasa má nejmenší převýšení. 

2. Trasa: Klínková – délka 8,5km       
Trasa je klonem trasy Židovské. Asi polovička je vedena po silnici, kousek po polní cestě a zbytek lesem. Trasa má mírné převýšení.
 
3. Trasa: Židovská – délka 9,5 km
Trasa má název podle židovského hřbitova, kolem kterého v nedaleké vzdálenosti vede. Malá část je vedena po silnici, kousek po polní cestě a většina lesem. Trasa má mírné převýšení.

Kategorie: Sportovní
4. Trasa: Čertova – délka 13,0 km
Nejkratší trasa v této kategorii má název podle rokle, kolem které trasa vede. Téměř celá trasa je vedena lesem. Na trase je největší převýšení – 342m! Dbejte na svoji bezpečnost na nejvyšším místě trasy!

5. Trasa: Smaragdová – délka 13,5 km
Trasa má název podle krásného jezírka v lese, kolem kterého vede. Téměř celá jde lesem. Povrch trasy je pevný (asfalt, drobný štěrk, kameny, lesní cesta). V poslední části trasa prudce klesá.

6. Trasa: Babská – délka 13,5 km
Trasa má název podle vrcholu v lese, ke kterému vede odbočka. Téměř celá jde lesem. Povrch trasy je pevný (asfalt, drobný štěrk, kameny). V poslední části trasa prudce klesá.
 
Kategorie: Elitní
7. Trasa: Kuchyňská – délka 14,5 km
Trasa má název podle vrcholu v lese, přes který vede, a podle ktrerého je pojmenována i blízká přírodní rezervace.  Velká část trasy vede lesem. Na trase je druhé největší převýšení – 285m! 

NOVINKA!!!:
Kategorie: Mobilní
 
8. Trasa Hvězdoletová:  – délka více než 50 km
Trasa je určena mobilním účastníkům, kteří se svými hvězdolety a jinými přibližovadli absolvují kombinaci jízdy a pochodu.

Napsat komentář